Mad Dog

Från vitt ark till vita duken

maddogthemovie.com

En bra historia

En av anledningarna till att Oh My finns är för att berätta historier. Ser vi en bra historia så vill vi berätta den. För några år sedan träffade vi kampsportsstjärnan Reza ”Mad Dog” som då stod på toppen av sin MMA-karriär i amerikanska UFC.

Han hade sponsorer, fansens kärlek och han skulle precis bli pappa för första gången. Det fanns bara ett problem…

Reza skulle snart få domen för inblandning i en uppmärksammad smash-n-grab kupp på Stureplan. Tingsrätten dömde honom till fängelse i ett år och nio månader. Han fick sparken av UFC, vännerna övergav honom och han fick utstå ett massivt näthat.

Hans väg tillbaka – och hans levnadsöde – kändes som en bra historia. Vem är värd en andra chans? Varför? Hur?

Vi började hänga med Reza och filma vad som hände i vardagen. På gymmet, hemma, på stan och i fängelset. Vi visste inte hur lång filmen skulle bli. Vi visste inte vem som skulle kunna sända. Vi visste inte hur vi skulle finansiera projektet. Det enda vi visste var att det var en bra historia.

Dokumentären skildrar Rezas kamp för att ta sig tillbaka. Filmen handlar om att få en andra chans, om att hitta sin plats i livet, om rasism, familj, hopp och tro på en framtid.

”Rezas öde är fascinerande. Han kom från ingenting, skapade sig en framgångsrik karriär och förlorade allt igen. I dokumentären skildrar vi en spännande och komplex person. Jag tror vi är många som kan känna igen oss i hans kamp.”

Christian Albinsson

”Vi kunde nog inte riktigt drömma om att filmen skulle nå biograferna och att vi skulle få hålla i en egen biopremiär. Det får nog ändå betraktas som lite GOALS.”

Christian Albinsson

Filmen visades först på Sportbladet.se 2015 och blev den mest sedda sportdokumentären på plattformen dittills. Intresset gjorde att filmen byggdes ut och nådde ända till SF Bio under hösten 2016.

Oh My har varit initiativtagare och agerat producenter av filmen, tillsammans med Martin Sandin och Mauri R. Chifflet.

maddogthemovie.com