Oh My! Svett

Svetta upp lönen

Läs om det på dagensmedia.se

Friskvård på vårt sätt

Även om vi gärna flänger och träffar kunder så snart vi får tillfälle så får vi ju vara ärliga med att de flesta av oss har ett stillasittande jobb framför våra datorer. Och som alla vet mår både kroppen och knoppen bra av att vi rör på oss.

Därför är det bra med friskvårdsbidrag! Men att våra medarbetare tar ut en klumpsumma i friskvårdsbidrag och köper ett gymkort som de aldrig använder – det tjänar ingen på.

Så istället ville vi hitta en form av friskvårdsbidrag som peppar, uppmuntrar och inspirerar till träning – inte bara under första nystartsveckan i januari – utan under alla veckor, året runt.

Istället för att ha ett traditionellt friskvårdsbidrag startade vi upp Oh My Svett, ett instagramkonto där alla Oh My’are lägger upp en bild för varje gång de har tränat – och får 50 pix extra på lönen för varje träningstillfälle.

På det sättet uppmuntrar vi till regelbunden träning, samtidigt som det kan inspirera till att själv ta sig ut på kvällsjoggen när en arbetskompis svettigt, hurtiga ansikte dyker upp i flödet.

”Det är härligt att det blir träning på mina egna villkor, jag får själv välja vilken typ av träning jag vill göra och är inte bunden till att exempelvis gå till ett visst gym. Det är också roligt att följa alla kollegor utanför jobbet, det känns som att vi lär känna varandra bättre när vi får se varandras träningsintressen. Jag har också blivit inspirerad till att testa nya träningsformer, bland annat yoga.”

Klara Stefansson

Oh My! Svett fungerar som ett forum som gör att vi lär känna varandra på ett annat sätt, ökar sammanhållningen mellan våra tre kontor och där vi ohämmat får skryta över att vi faktiskt orkade till gymmet denna veckan också. Dessutom fylls kommentarsfältet av hurrarop och emojis med starka armar eller applåderande händer från uppmuntrande kollegor. Det om något är en anledning att släpa sig upp ur soffan även nästa gång.

Oh My Svetts hittills 2 800 uppladdade bilder är ett kvitto på att vi verkligen lyfter, springer, spelar tennis, åker skidor, paddlar, yogar och allt annat som får oss att röra oss, svettas och må bättre.

Läs om det på dagensmedia.se