This is How

Ett öl för varje tillfälle

thisis.how

Gärna sist på bollen

Att vara sist på bollen behöver inte vara dåligt. Det betyder att man kan utveckla andras idéer, lära av andras misstag och fylla de tomrum som finns. Kan man dessutom kombinera det med att släcka törst, inspirera sina medarbetare och leka punkare på arbetstid är lyckan gjord. Att vara sist på bollen är att ta tillfället i akt.

Vi ville skapa ett varumärke som känns punkigt och kunnigt på samma gång. Ölen må bryggas i ett gammalt bussgarage, men innehållet är resultatet av ett skickligt och genuint ölhantverk och har en branding som berättar om ett bryggeri som säger “we make our own rules”.

Varför smakar ölen på Arlanda Terminal 5 godare än den på Terminal 2? På grund av tillfället förstås, en öl inför Berlin-weekenden är fetare än en export på väg till budgetmötet i Sollefteå. Det finns massor av bryggerier, men inget som lägger allt krut på tillfället och skapar unika upplevelser därefter. Förrän nu.

Konceptet blev “How to”, något otroligt brett som vi kände att vi kunde riffa på i all oändlighet. Vi började med grill-ölen “How to start a fire” och konceptet har mynnat ut i både en specialbärs för Oh My’s sensommarfest (How to pretend summer’s not over) och en öl i samarbete med Bastard Burgers (How to be a bastard).

“Som ölnörd har det här varit ett riktigt drömprojekt, kan inte tänka mig något roligare än att komma på ölnamn, speciellt med den kreativa frihet vi har fått från kunden.”

Andreas Johansson

Tack vare lite cash och ett lyckat crowdfunding-event kunde vi hjälpa bryggeriet slå upp portarna i ett bussgarage på Annelund i Piteå. Nu väntar fler bärs för pinpointade tillfällen bryggda och paketerade på ren lust. Och att vi gör något som vi tycker är jävligt roligt och som resulterar i allt fler spännande samarbeten gör oss extra glada.

This Is How brygger öl som passar specifika tillfällen. Vi blandar högt och lågt, brett och smalt, vardagligt och lyxigt. Det finns inget öl som passar alla tillfällen, men det finns mängder av tillfällen som lyfter med en riktigt bra öl. This Is How hittar de stunderna och ger dem en slutfinish med det finaste sandpappret.

thisis.how